Hiányzom-e a kutyámnak, ha beadom a panzióba?
Nagyon sokszor halljuk, ekkor nagyjából sejthető, hogy a kutya egyáltalán nem jár közösségbe és a gazdája azt hiszi, az ő hatósugarán kívüli világ a kutya számára sivár és szomorú, az élet csak vele az igazi. Ilyenkor ki kell ábrándítanom a gazdit, a kutyának megvan az a csodálatos tulajdonsága, hogy a jelenben él, nem rágódik a múlton és legfőképpen nem mereng a jövőn, megéli a pillanatot, igyekszik integrálódni az új felállásba, játszik, sétál, haverkodik, új impulzusokat, szagokat gyűjt, és közben nem számol az idővel, emiatt tud olyan tökéletesen elrelaxált állapotba kerülni, amit nekünk, embereknek el kellene tanulnunk tőlük.

A kutyák milyen kennelekbe vannak?
10-15 m2 kennelek állnak rendelkezésre, amelyek teljes mértékben egy épületen lettek kialakítva, minden kennelünk  járófelülete és oldalfa csempézett.

A kutyák külön vannak elhelyezve?

Igen! Minden kutyát külön kennelbe helyezzük el, külön sétáltatjuk, és külön foglalkozunk mindenkivel. Ahogy átvesszük kutyáját úgy szeretnénk visszaadni, és ezt csak így tudjuk biztosítani. 

Megtekinthetem a kutyák helyét(kenneleket)?

Nem áll módunkba senkit beengedni a kutyák pihenőhelyükre! Önök se örülnének ha pihenés közben bárki idegen zavarná. Mi vállalunk orvosi ellátás alatt lévő, illetve félős, domináns, problémásabb állatokat. Megértésüket köszönjük! Próbálunk minden hasznos információval ellátni Önöket oldalunkon.

Van orvosi hátere a panziónak?

Természetesen! Dr Berkényi Tamás folyamatosan segíti munkánkat, bármi problémával nap 24 órájában és az év 365 napján rendelkezésünkre áll,jól felszerelt orvosi rendelőjével.

 

Milyen ételt kap a kutya?
Mi a legjobb minőségű (Eukanuba) kutyatáppal etetjük kedvencét. Amennyiben ez nem felelne meg, lehetőség van arra, hogy Ön hozza, a már Ön által bevált kedvence tápját.

Hányszor etetjük a kutyákat?
Természetesen úgy etetjük, ahogy Ön kedvencét eteti otthon, illetve figyelembe vesszük az Ön elvárását.

Mivel érkezzünk a panzióba?
Oltási könyvvel, amiben megnézzük a kötelező oltások meglétét. Kérjük a kullancsvédelmet és a kennelköhögés elleni védelmet. Opcionális, de jó ha van szívférgesség ellen is védelem, amiről a gazdák nagy része nem is hallott, pedig a szívférgesség a kutyák komoly és potenciálisan halálos betegsége.

Hogyan hagyjuk ott a panzióban a kutyát?
Azt szoktam javasolni, mellőzük a könnyes búcsúkat. A kutyát átveszem, ráteszem a nyakára a retriever pórázt, amivel sétáltatunk, a gazdákat pedig arra kérem, hogy a séta megkezdésekor észrevétlenül maradjanak le és hajtsanak el. Ekkor mi hátra sem nézve megyünk tovább és mire visszaérünk, a gazdának nyoma sincs. Ez a módszer azért hasznos, mert lélektanilag kevésbé viseli meg a kutyát, úgy érzi ilyenkor, hogy nem őt hagyták ott valahol, egy idegen helyen, hanem ő jött el szabad akaratából, ami számára sokkal megnyugtatóbb forgatókönyv.

Kutyák hányszor vannak kiengedve?

A kutyapanzióhoz tartozik egy 0,5ha kutyaiskola, ami két részre van választva, az egyik oldalon a kutyaovi található, míg az iskola másik részében egy futtató, és akadálypálya helyezkedik el, hogy kedvence, ha nem goromba más kutyával,
együtt is játszhat. Egy nap folyamán legalább 3x sétán vannak és körülbelül 1,5-2 órán keresztül játszanak.

Ha nagy forróság van, vagy télen a hideg ellen mit teszünk?

A kenneljeink klimatizáltak így kedvencének nagyon kellemes, hűs levegőt tudunk biztosítani. Természetesen télen is gondolunk kedvence kényelmére ezért rendelkezésre állnak központi fűtött kenneljeink.

Néhány órára hozhatok kutyát?
Sajnos nem tudjuk vállalni.

És mi az oka, amiért nem hozhatom?
Azért, ha valakinek egy pár órára vállalunk kutyát, lehet, hogy pont egy többnapos megrendelést kell lemondanunk. Ezúton is szíves elnézést kérünk.

Bármilyen kérdés estén, nyugodtan hívjon minket, de akár e-mailen keresztül is állunk a rendelkezésére.
Köszönjük!

Tel.: +36 70/615 45 82
E-mail: info@kutyasbazis.hu